Greix marró, el nou cremagreixos?-- Lidia
Greix marró, el nou cremagreixos?
Avui dia poca gent esta ben informada sobre els tipus de greixos que formen el nostre cos, ja que a les xarxes socials, dietes, revistes… de l’únic que s’en parla és del greix en general o més comunment conegut el greix blanc i de cóm disminuir aquest.
Fa aproximadament dues setmanes vam atendre una xerrada justament que tractava del greix, però molt més en concret del greix marró. Què és aquest greix misteriós? Perquè avui dia té tanta importancia? Doncs no és res més que un tipus de greix que conté als seus adipòcits moltes mitocondries i activa la termogènesi; és a dir, la transformació de triglicèrids i glucosa presents a la sang, en energia.
Aquest greix s’activa amb el fred, ja que les temperatures baixes fan que el sistema nerviós simpàtic es posi en marxa, que a la vegada s’activin les catecolamines que fan que com un engranatge s’activi aquest “greix marro”. També s’aconsegueix la seva activació amb exercici i dietes riques amb Omega-3. Cada cop està guanyant més pes en la societat i les persones estan començant a sentir-se atretes per aquest nou i efectiu tòpic.
Personalment penso que va ser una xerrada molt interessant i enriquidora, perquè crec que és important que la població estiguem ben informada sobre aquests temes, ja que qualsevol cosa que posi a internet ens ho creiem i moltes vegades les fonts que hi ha darrere d’aquella informació en la que nosatres confiem no és 100% fiable.
Va ser una manera diferent d’aprendre una cosa nova per a nosaltres i enriquir el nostre coneixement sobre el nostre propi cos per poder-lo cuidar bé i per si veiem que algú està malinformat poder-lo ajudar.
A més avui dia perdre pes i mantenir una bona figura ha guanyat molta importancia, potser massa, i això convida a la gent a fer coses per baixar el seu pes i potser a malinformar-se de com fer-ho, és per això que trobo molt assertades i necessàries aquestes oportunitats per aprendre coses noves.
Comentarios
Publicar un comentario